Dvě výhry na šestém turnaji

12.12.2011 10:20

Stále bez několika zraněných hráčů naskočily jedovnické mandarinky do šestého turnaje AFL. Po třech semifinálových účastech v řadě bylo plánem získat nějaké body i za výhry v základní skupině a samozřejmě znovu zopakovat minimálně semifinálovou účast.  Skupina, ve které se Jedovnice měly utkat s FbC Snakes, FBJ Elita a Imperiem, dávala naději, že by se nějaké body mohly do vesnice u Olšovce přece jen dokutálet.

V prvním zápase se proti mandarinkám postavili Snakes z Brna. Hráči, kteří mají mezi sebou i pár neslyšících, a kteří se prezentují velice ostrou hrou na hranici pravidel. Dal se tedy očekávat tvrdý zápas. A opravdu tomu tak bylo. Za Jedovnice se trefili pouze Peťánek Musil a Martin Těp Keprt. Výsledkem tak bylo skóre 2:5 v neprospěch Jedovnic a zjištění, že tvrdostí se soupeři může rovnat jen Ondra Velký Eda Grym.

 

Ve druhém zápase s FBJ Elita se už hrál florbal. Jedovnice těžily ze spolupráce Michal Štrof - Peťánek Musil. Oba hráči dali po jednom gólu a navíc vytrvale leptali defenzivu Elity jako kyselina oční duhovku. Třetí branku ještě přidal hrající trenér Igor Halas a tak byl výsledek utkání 3:1 pro Jedovnice důvodem k vítězným gestům směrem k fanouškům.

 

Imperium se po slibném vstupu do soutěže potýká s poklesem formy, čehož se Jedovnice měly pokusit využít. Zápas byl tentokrát o něco dramatičtější, ale o těsném vítězství 2:1 opět rozhodla dvojice Štrof - Musil. Dvě výhry tak poslaly Jedovnice na druhou příčku základní skupiny a určily jako čtvrtfinálového soupeře tým Kamarádi lišáků. A to bylo zlé. Je to totiž tým, který mandarinky ve skupině porážejí, avšak ve vyřazovací části s ním prohrávají.

 

Zápas pravdy, čtvrtfinále, které se jedovnickým v poslední době dařilo zvládat tyto úvahy jen potvrdil. Liščí kamarádi jej naprosto ovládli, s mazaností jim vlastní drželi míček po většinu zápasu na svých čepelích a když bylo potřeba udeřili. Na tři branky v naší síti se nám zareagovat nepodařilo a tak se po porážce 0:3 jelo smutně domů. Útěchou může být snad jen to, že lišáky ve vyřazovací části neporazil nikdo a tento tým celý turnaj nakonec ovládl.

 

Bodově se Jedovnice dotáhly na šesté Impérium, na pátou příčku mají ztrátu osm bodů, což odpovídá bodovému bonusu za jeden vyhraný turnaj.

Další turnaj je naplánován na neděli 22. ledna 2012