FBK zasáhla vlna zranění

11.11.2011 10:35

Týden před dalším plánovaným turnajem 4.a ligy zasáhla jedovnický FBK doslova tsunami zranění a absencí. Na marodce spočinul pořádný ranec našich hráčů. Po včerejším tréninku se navíc stav indisponovaných playerů rozrostl o další dva přírůstky. Gólman David Marinčák rozhodnut zůstat po tréninku déle a vypomoci svým brankářským uměním hochům ze SPŠ utrpěl po "kopanci" od soupeře bolestivé zranění prstu. Diagnóza zní - vykloubený prst. Po dobu plánované absence, minimálně 14ti dní, tak budeme Dejva spatřovat s rukou obalenou v sádrové kamarádce. Úsměvná situace se poté odehrála na Oddělení chirurgické ambulance v Blansku, když ošetřeného Dejva za pár minut v ordinaci vystřídal další zraněný hráč Radim Zouhar.

(foto: easyvectors.com)

Ošetřující lékař jen kroutil hlavou a sestřička se dodnes diví, jak tvrdý je trénink v Jedovnicích. Raďas si totiž své zranění přivodil také při tréninku a kromě sedmidenní (což je ta optimistická varianta) absence může litovat i znemožněného startu na Běhu za jedovnickým kaprem, na němž měl hájit barvy FBK. Špatné došlápnutí a silný výron kotníku znamenají, že cestou z ordinace se už Raďas opíral nikoliv o florbalové, ale o francouzské hole. A s těmi se góly střílejí hodně špatně.

Oba hráči tak doplnili své již dříve chybějící spoluhráče: hrajícího trenéra Igora Halase, který po operaci křížového vazu právě nabírá formu, Daniela Gryma v rekonvalescenci a Martina Keprta, kterého trápí viróza. Aby toho nebylo málo, během onoho osudného tréninku navíc hlásil potíže s kolenem i obránce Ondřej Grym.

 

Jakým vliv budou mít všechny tyto nepříjemné změny na herní projev týmu uvidíme nejprve ve čtvrtek 17. listopadu - to čeká Mandarinky přátelské utkání s Cavespiders Vavřinec, a poté v sobotu 19. listopadu, kdy přijde na řadu soutěžní turnaj.

Doufáme, že všichni absentující budou co nejdříve fit a přejeme jim brzká uzdravení.

 

pepe