Hadobíjecký den připadá na 4. března!

25.02.2012 21:21

Základní skupina na osmém turnaji připomínala dávný souboj fauny s florou. Proti lišákům, myšákům a hadům stály jedovnické Mandarinky.

Hadobíjecký den již 4. března

(vice na konci článku)

 

V úvodu naši hráči bezcitně vyprášili kožichy Lišákům. Po trefách Pepita Nezvala, Josefa Zouhara, Peťánka (všichnu mu tak musíme říkat - pozn. red.) Musila, Larryho Kubeše a čistém kontu Dejva Marinčáka bylo skóre 4:0. To však bylo vše, co se ten den na florbalovém poli Mandarinkám podařilo. Další zápasy jsou toho důkazem:

Jedovnice : Mickey's team 2:3

(branky Jedovnic: Peťánek Musil, Zdeněk Ševčík)

Jedovnice : Snakes Brno 3:4

(branky Jedovnic: Peťánek Musil, Pepa Nezval, Honza Opletal)

Bohužel oba tyto zápasy probíhaly podle podobného scénáře. Soupeř se snadno dostával do vedení po hrubých individuálních chybách našich hráčů. Na zvrat skóre pak bylo již příliš pozdě. Zejména v zápase proti Mickey's teamu byly Jedovnice k bodovému zisku opravdu blízko. To když míček prošel za záda soupeřova gólmana právě se zvukem sirény ohlašující konec zápasu. Po horlivé diskuzi mezi sebou se však rozhodčí nakonec neodvážili branku uznat. Škoda je to o to větší, že Jedovnice tou dobou hrály v oslabení - po vyhraném buly se míček dostal k Peťánkovi Musilovi, ten jej zatáhl, kolem dvou protihráčů, za branku, kde přihrál Josefu Zouharovi, který se do odkryté branky nemýlil. To však již halou zněla závěrečná siréna.

Ve skupině tedy obsadily Mandarinky třetí místo.

Čtvrtfinále proti FBJ Elita dávalo stejnou šanci na postup oběma mužstvům. Bohužel, ranec individuálních chyb si naši hráči přinesli na hrací plochu i tentokrát a soupeř se díky tomu dostal do vedení 2:0. Za Jedovnice se trefil jen Dan Grym. Na obrat skóre bylo sice stále dostatek času, ale útočníci by tentokrát netrefili ani střízliví z baru. Střel bylo sice habaděj, branku však netrefila ani polovina z nich a to je zlé, hodně zlé.

Porážka 1:2 znamená, že se tým FBK Sokol Jedovnice potřetí za sebou nepodívá na semifinále.

Obrana "Eda" Grym - "Larry" Kubeš a Peťánek Musil - Pepa Nezval naproti tomu hrála po celý turnaj více, než dobře.

Skvěle zachytal i brankář Dejv Marinčák.

Hadobíjecký den

Další turnaj se uskuteční 4. března. Soupeři ve skupině Jedovnic jsou Kometa Brno, Salesko a Snakes Brno. Zejména tým Snakes Brno, který se celou sezonu prezentuje velice tvrdou, místy až drsnou hrou si říká o porážku. Několikrát od ní nebyl daleko, pokaždé ale vyvázl. Tentokrát to Hadům však už nevyjde. Na 4. března vyhlásil FBK Sokol Jedovnice Hadobíjecký den! Den, kdy musí být všichni s hadem na dresu poraženi. Pokud tento zápas vyhrajeme, turnaj bude úspěšný bez ohledu na jiné výsledky.

 

pepe