Jedovnice čeká důležitý turnaj

19.03.2011 09:55

V neděli čeká Jedovnice veledůležitý turnaj v boji o konečné umístění v soutěži. Pokud se chtějí odpoutat z poslední příčky, budou muset alespoň v jednom zápase naplno bodovat. Vzhledem k tomu, že na předposlední Letovice, které však mají odehráno o dva zápasy více, ztrácí Jedovnice dva body, bude případná výhra znamenat postup na desáté místo. Pokud se navíc Ivanovicím nepodaří v Jedovnicích bodovat, mohou být Jedovnice, v případě výhry, po víkendu dokonce deváté.

Pokusíme-li se o ještě šílenější spekulace, není v bezpečí ani soupeř na osmém místě tabulky Atlas Blansko B. Do konce soutěže totiž zbývá Jedovnicím odehrát ještě čtyři utkání, ale smazat deseti bodovou ztrátu na osmou příčku, již nevypadá příliš reálně.

V neděli se Jedovnice nejprve postaví Florbalu Kuřim. Zajímavostí je, že vůbec první porážku v soutěži schytal Florbal Kuřim v sedmém kole právě od Jedovnic. Utkání tehdy skončilo nepříliš florbaovým výsledkem 3:2. V neděli se však dá očekávat úplně jiný zápas

"Kuřimi jde o postup, a pokud na něj chtějí pomýšlet i po nedělním turnaji musejí bezpodmínečně vyhrát," shrnul možné rozpoložení soupeře kapitán jedovnických Josef Zouhar a dodal, že nebezpečná bude hlavně střelba od obránců a možné dorážky před brankou, s nimiž mají Jedovnice dlouhodobě problémy. Pozitivní může být fakt, že se daří do týmu postupně zapracovávat nové hráče.

"Všechno je to o zápasové praxi. Je vidět, že kluci jsou s každým zápasem jistější, což ostatně potvrdili i v Letovicích. Věřím, že nám hodně pomohou i v neděli," připoměl kapitán skvělý výkon nových posil Larryho (Vladimíra Kubeše), Zdeňka Ševčíka a hlavně gólové představení Lukáše Vavrčíka v zápase proti Ivanovicím.

 

Ve druhém utkání číhá Orel Boskovice B. V předchozích utkáních soupeř sice vždy hratelný, ale Jedovnicemi zatím nepořažený. Boskovice zdobí rychlá kombinační hra, kterou předvádějí i s mladými hráči a nekompromisní důraz před brankou.

"V tomto zápase bude asi záležet na konkrétním rozpoložení obou týmů, stát se může opravdu cokoliv, jisté je jenom to, že v neděli si Víťa (Vít Šebela, brankář Jedovnic, pozn. red) hodně zachytá," odhadl ofenzivní sílu soupeřů Zouhar a slíbil, že hráči dají do obou zápasů minimálně maximum.

 

Zbývá dodat, že turnaj začíná v devět hodin ráno. Jedovnice hrají své zápasy krátce po desáté hodině dopoledne a dvě hodiny po poledni.