Osmý turnaj: Divný turnaj

28.03.2013 13:58

Předposlední, v pořadí již osmý turnaj, se odehrál tradičně v brněnské hale na Kounicově ulici. Dva dny před turnajem proběhla schůze flobalového klubu Jedovnice. Nutno dodat, že schůze to byla opravdu výživná. Kromě řešení klubových záležitostí totiž došlo i na zábavu - divadelní výstupy (ano, bylo jich několik), raperský battle, beatboxovou show, country-western music nebo oneman show Těpákovo okénko. Po sportovní stránce schůze mimo jiné potvrdila zájem hráčů pokračovat v klubu i v následující sezóně (jak by také ne, když máme tak povedené schůze). Florbal se v příští sezóně tedy hrát bude, otázkou je jaká to bude soutěž. Jako tradičně totiž i letos, oproti loňsku, řady v průběhu sezóny lehce prořídly, takže bude následovat střízlivé posouzení kvality mužstva a podle toho padne rozhodnutí, kampak se to v příští sezóně vydáme čeřit florbalové vody.

 

Osmý turnaj sám o sobě nepřinesl nic nového. Jedovnice se tradičně rozehrají až v posledním utkání, takže záleží na soupeřích, kolik toho Mandarinkám ve skupině dovolí. Podle toho potom Jedovnice hrají buď semifinále, nebo zápas o ničem o páté místo.

 

Základní skupina

FBK Sokol Jedovnice  :  Orel Blažovice  1:3

Zápas, který měl hodně napovědět o tom, kdo pravděpodobně skončí na posledním místě tabulky první ligy. Jedovnice měly po celý zápas více ze hry. Dařila se rozehrávka i v sezóně dlouho neexistující kombinace ve středu hřiště. Jedovniční snipeři ale tentokrát neměli seřízená mířidla a když už se podařilo gólmana Blažovic překonat, pomohla mu branková konstrukce. Co naplat, herní projev více než slušný, ale florbal se hraje na góly. Ani branka Martina Keprta hrajícího tentokrát na postu obránce střeleckou smůlu neprolomila.

Branka (Asistence): Martin Keprt (Vladimír Kubeš)

 

Sokol Lesonice  :  FBK Sokol Jedovnice  4:1

Zápas byl hodně podobný tomu předchozímu. Znovu Jedovnice často držely míček a snažily se kombinační hrou utrpět vítězství. Jenže nepřesná střelba znamenala časté brejky soupeře, z nichž padly v podstatě všechny branky. Za jedovnické Mandarinky se prosadila jen posila z FbC Adamov Dominik Moser, který chytře tečoval nahození Larryho Kubeše. Dvě prohry ve skupině a jedovnický FBK tak nečeká nic jiného, než zápas o jeden jediný bodík navíc.

Branky (Asistence): Dominik Moser (Vladimír Kubeš)

 

O 5. místo

FBK Sokol Jedovnice  :  Tupouni Lelekovice  3:2

Ano, tyhle zápasy Jedovnicím jdou. Škoda jen, že v nich v podstatě o nic nejde a o bodovém zisku ani nemluvit. Jako již tradičně se střelecky probudil Honza Opletal, který vstřelil dvě branky.

"Je těžko uvěřitelné, že když jsem spokojen s herním projevem, tak nejsme schopni zvítězit, zatímco v zápase, kde to plácáme jak se dá, zvítězíme", kroutil hlavou po utkání hrající trenér Josef Zouhar. Reagoval tak na dění na hřišti. Jedovnice totiž opravdu, narozdíl od dvou předchozích utkání, nepředváděly bůhvíjakou kombinaci. Balónky z obrany létaly nazdařbůh a útočníci o ně často sváděli dlouhé souboje. Naopak Lelekovice se snažily o celkem solidní florbal. Gólman David Marinčák musel při některých zákrocích propotit snad i plastovou helmu, výhru ale nakonec vychytal.

Branky (Asistence): Jan Opletal (Josef Zouhar), Martin Keprt (Josef Zouhar), Jan Opletal (Radim Zouhar)

 

Celkové umístění FBK Sokol Jedovnice na turnaji:

5. místo

 

Vítěz turnaje:

SHM Újezd u Brna

 

pepe