Pátý turnaj: Výhra stačila jen na páté místo

15.01.2013 16:09

Velmi těžkou skupinu vyfasovali hráči FBK Sokol jedovnice na pátém turnaji první ligy AFL-Brno. Nepříjemně hrající Žlutej teror doplnil ještě nepříjemnější Újezd u Brna. Pravdou sice je, že v kádru kvůli neflorbalové invazivní virové infekci chyběly dvě tradiční opory Ondřej Grym a Martin Keprt, ale i tak bylo před začátkem turnaje cítit jakési očekávání zajímavého výsledku, že by se nějaká ta výhra mohla přeci jen urodit. Přispěl k tomu i fakt, že se konečně daří sbírat nejen body za účast, ale i za výhry, což u Jedovnic nebylo ze startu soutěže zase takovým pravidlem. Nicméně očekávání je jedna věc a realita věc druhá.

Pohled na výsledky pak prozrazuje, že překvapení se nekonalo. Ono taky porazit Újezd hrající v takové formě jako teď, to bude vyžadovat nasazení značného úsilí a možná i těžké techniky. Za prvních deset minut zápasu s lídrem tabulky si ale hráči zaslouží obdiv přihlížející fanynky. Hra byla organizovaná a vyrovnaná i co se týče střelby na bránu a to je velký pokrok. Jenže gól nebo tři do sítě soupeře se dostat nepodařilo, a tak začal úřadovat Újezd.

Podobné to bylo i v případě druhého zápasu s Terorem. Šance byly, ale střely létají hodně nad bránu a rozhodčí je ne a ne počítat. Teror si tak dokráčel pro výhru 7:4 a zajistil si postup do semifinále.

Jediným pozitivem na zápasech ve skupině tak zůstává fakt, že hráči začínají chápat dlouho nerozluštitelnou větu florbalu: Nedáš, dostaneš dva.

Zápas útěchy o páté místo byl poslední možností, jak si na turnaji spravit chuť. Jedovnice brzy vedly už 5:1 a body se zdály být snadno doma. Jenže florbalová věta z předchozího odstavce opět platila. Pár neproměněných šancí, pak polevení v koncentraci a drama bylo málem na světě. Naštěstí soupeř snížil na 4:5 těsně před koncem. Po rozehrávce navíc soupeře za troufalost potrestal Jiří Skryja, stihl to přesně v poslední sekundě.

Příští turnaj dovezou mandarinky další body.

 

Základní skupina

SHM Újezd u Brna  :  FBK Sokol Jedovnice  8:2

Branky (Asistence): Josef Zouhar (Jiří Skryja), Josef Zouhar (Daniel Grym)

 

FBK Sokol Jedovnice  :  Žlutej teror  4:7

Branky (Asistence): Josef Zouhar (-), Vladimír Kubeš (Josef Zouhar), Jiří Kučera (Josef Zouhar), Jiří Skryja (Daniel Grym)

 

O 5. místo

FBK Sokol Jedovnice  :  Orel Blažovice  6:4

Branky (Asistence): Josef Zouhar (Jiří Kučera), Jiří Skryja (Radim Zouhar), Karel Brychta (Jiří Kučera), Vladimír Kubeš 2 (na obě Josef Zouhar)

 

Celkové umístění FBK Sokol Jedovnice na turnaji:

5. místo

 

Vítěz turnaje:

SHM Újezd u Brna

 

 

pepe