Šestý turnaj: Jedovnice ve finále

28.01.2013 08:45

Perfektním výkonem a přesnou střelbou si zajistili jedovničtí florbalisté premiérovou účast ve finále šestého turnaje . A i přesto, že v něm nestačili na neohroženě vládnoucí Újezd, je druhé místo zaslouženou odměnou za zvyšující se kvalitu hry.

Radim Zouhar marně stíhán soupeřem z Újezdu u Brna

Komentář kapitána Larryho:

Na šestý turnaj přijely Jedovnické Mandarinky v optimistické a bojovné náladě. Největším optimizmem hýřil Jirka Kučera, který svými poznámkami nejednou rozesmál celý tým.

K prvnímu zápasu ve skupině nastoupil náš tým proti lelekovickým Tupounům. I když to měl být ten den papírově nejlehčí soupeř a všichni byli nažhavení, nezbylo nám, než neustále dotahovat soupeřův náskok. Svoje úsilí mužstvo vystupňovalo ke konci utkání, kdy se nám podařilo v poslední minutě góly Radima Zouhara a Martina "Těpa" Keprta srovnat skóre na 5:5. Ovšem, abychom nezapřeli své umění, dokázali jsme svým nesoustředěným výkonem darovat Tupounům vítězný gól - 3 vteřiny před koncem utkání!

Ve druhém zápase nezbylo týmu nic jiného, než zatnout zuby a vydat ze sebe všechen um. Nechtěli jsme přece ve zbytku turnaje potupně bojovat o 5 místo. Byť byl soupeř z Lesonic více než zdatný, dařilo se nám udržovat jedno až dvoubrankový náskok až do konce utkání.

Po zápase nastalo hodně očekávané počítání výsledků ve skupině, protože každý z účastníků měl po jedné výhře. Po sečtení skóre jsme se mohli radovat z prvního místa ve skupině se skóre 11:11, ostatní soupeři měli shodně 10:10 a o postupu jednoho z nich do play-of rozhodovaly nájezdy.

V zápase o finále, proti osudovému soupeři Žlutý teror alias „lišákům“, si tým tentokrát nenechal dát hned z počátku utkání gól. Naopak se nám jich podařilo pár vstřelit. Utkání se neobešlo bez častých diskusí s rozhodčími o sporných situacích nebo bez pár ostrých slov mezi hráči v soubojích. I přes mohutně finišujícího soupeře, jsme zvládli vybojovat historicky první postup do finále turnaje výhrou 6:5.

Ve finále turnaje se střetly Mandarinky s vládnoucím mužstvem 1. ligy z Újezdu u Brna. Dlouho se dařilo držet se soupeřem důstojný krok, ale nakonec se projevila větší herní pohoda hráčů z Újezdu a nervozita v našich řadách. Byť výsledné skóre 2:7 vypadá hrozivě, hráči bojovali až do samého konce.. Na herním projevu srovnatelném se soupeřem budeme muset ještě hodně zapracovat.

Závěrem musím pochválit celý tým, za jejich obětavou a týmovou hru. Obzvláště chci vyzdvihnout výkon útočníka Josefa Zouhara, bez jehož vybojovaných míčků, práce pro tým a vstřelených branek by se tým tak daleko nedostal a také výkon brankáře Lukáše Piňose, který nás vzadu hodně podržel.

 

Larry

 

Základní skupina

Tupouni Lelekovice  :  FBK Sokol Jedovnice  6:5

Branky (Asistence): Josef Zouhar (Martin Keprt), Josef Zouhar (Daniel Grym), Jiří Kučera (Karel Brychta), Radim Zouhar (Vladimír Kubeš), Martin Keprt (-)

 

FBK Sokol Jedovnice  :  Sokol Lesonice  6:5

Branky (Asistence): Radim Zouhar (Lukáš Piňos), Josef Zouhar (Radim Zouhar), Jiří Kučera (Josef Zouhar), Josef Zouhar (Daniel Grym), Jiří Kučera (-), Karel Brychta (Martin Keprt)

 

Semifinále

Žlutej Teror  :  FBK Sokol Jedovnice  5:6

Branky (Asistence): Jiří Kučera (-), Josef Zouhar (Karel Brychta), Josef Zouhar (Karel Brychta), Josef Zouhar (Vladimír Kubeš), Karel Brychta (Martin Keprt), Josef Zouhar (Vladimír Kubeš)

 

Finále

SHM Újezd u Brna  :  FBK Sokol Jedovnice  7:2

Branky (Asistence): Josef Zouhar (Karel Brychta), Josef Zouhar (Lukáš Piňos)

 

Celkové umístění FBK Sokol Jedovnice na turnaji:

2. místo

 

Vítěz turnaje:

SHM Újezd u Brna