Sezóna v plném proudu

10.10.2011 20:43

V neděli 9.10. 2011 čekal jedovnické Mandarinky třetí turnaj ligy AFL. Po slabším začátku se zdá, že se FBK začíná konečně rozkoukávat v nové soutěži, a že představy o lepším umístění nemusí být vůbec liché.

Tyto úvahy koneckonců potvrdil i přátelský zápas s florbalovým týmem z Vavřince, který působí v soutěžích AFL delší dobu a v současné sezóně dokonce hraje nejvyšší 1. ligu. Ačkoliv přátelák probíhal ve svižném tempu, které v minulé sezóně dělalo našim hráčům nemalé problémy, tentokrát tomu tak nebylo. S prvoligovým týmem bylo odehráno pět desetiminutových „poločasů“ a nebýt dresů, ani časoměřička Hanka by po pár minutách nepoznala, který z týmů hraje první a který čtvrtou ligu.

Nakonec sice utkání skončilo podle papírových předpokladů 5:9, odvedený výkon ale dával velkou naději do soutěžního turnaje.

Turnaj zavítal do útulné brněnské haly Hattricku na Lesné. Nadšené fanynky se dočkaly kvalitního výkonu jedovnických hráčů, podpořeného perfektním výkonem obou brankářů. Dvě prohry, 1:4 se Saleskem a 1:2 s Mickey's teamem a výhra s 5:3 Elitou znamenaly třetí místo ve skupině A a skutečnost, že čtvrtfinále, zápas pravdy, odehrají Mandarinky s Imperiem.

Zápas začal výborně. Hned ve druhé minutě doputoval míček po ose Michal Štrof, Josef Zouhar ke skórujícímu Martinu Těpovi Keprtovi. Akce jako z florbalové učebnice pro pokročilé, kapitola Třemi přihrávkami od vlastní branky ke gólu, znamenala vedení 1:0 a přinesla klid na jedovnické čepele. Za pár okamžiků bylo ještě veseleji, když vyraženou střelu Dana Gryma agresivně dorazil Radim Zouhar - 2:0. Imperium se sice pokusilo vrátit úder, ale snížení na 1:2 a následná powerplay jenom potvrdila stoupající kvality jedovnické obrany. Totální rozklad Imperia dokonal po lobu od vlastní do pusté branky soupeře Josef Zouhar a pokračující powerplay znovu potrestal Těp Keprt. Fanynky byly v extázi, slavily postup do semifinále a mohly se těšit na další dvě utkání. Jedinou vadou na kráse bylo svalové zranění kapitána Josefa Zouhara, pro kterého tím turnaj skončil.

V semifinále číhali Kamarádi lišáků, kteří po blamáži ve druhém turnaji přijeli posíleni o technicky skvěle vybavené hráče. Holt, kamarády má tento tým nejen mezi lišáky, ale i mezi florbalisty. Na kombinační hru soupeře nenašla naše ofenziva recept, a tak bylo celkové skóre 0:4 zaslouženou vstupenkou jen do zápasu o třetí místo. V něm soupeř FBC Snakes narazil na odhodlaného, leč viditelně unaveného protivníka. Výsledek 2:6 byl produktem několika individuálních chyb a znamenal tak celkové čtvrté místo, které je i tak vynikajícím umístěním.

 

Na všech hráčích byla vidět touha rvát se o výsledek, vidět soupeře zdecimovaného, poníženého naší vůlí - to je hlavní rozdíl oproti předchozím sezónám.

Zda bude tento trend pokračovat se dozvíme na čtvrtém turnaji v neděli 23.10.

 

pepe