Sletová štafeta za účasti FBK

23.09.2011 20:37

V pátek 23.9. 2011 proběhla v Jedovnicích akce s názvem Sletová štafeta. Štafetové kolíky symbolizující začátek sletové sezóny a začátek příprav na oslavy 150ti let výročí založení tělovýchovné jednoty Sokol vyrazily právě v tento den ze všech sokolských žup v republice s cílem setkat se v neděli 25.9. 2011 v Praze. Do Jedovnic, součásti župy Krále Jiřího, byl kolík dopraven z jednoty v Lipovci. Před úřadem městyse proběhlo oficiální předání kolíku jedovnickým sokolům. Při této příležitosti pronesla starostka tělocvičné jednoty Kateřina Klimešová uvítací řeč, v níž zmínila význam sletové sezóny 2012. Štafeta poté mohla pokračovat ve své cestě župou do další destinace, kterou bylo Blansko.

Ivo Horák právě přebírá štafetový kolík

 

Ač je možné dopravovat kolík libovolným způsobem, jedovničtí sokolové zvolili tradiční způsob - běh. Cesta z náměstí na okraj Jedovnic do Chaloupek patřila štafetě žákyň, zbytek trasy do Blanska pak obsatarali hráči FBK Sokol Jedovnice. Složení Radim Zouhar, Ivo Horák běželo první část cesty k hasičské zbrojnici v Lažánkách, odtud pak k ředitelství ČKD pokračovali Daniel Grym, Josef Zouhar a znovu Ivo Horák, který tak proběhl celou trasu štafety a zasluhuje si obdiv nás všech.

Celé naše sportovní snažení bylo zakončeno u ředitelství ČKD předávkou kolíku zástupcům blanenských sokolů. Nutno dodat, že běžecká akce se setkala s pozitivním ohlasem všech zúčastněných i přihlížejících a nemalou měrou přispěla k propagaci Jedovnického florbalu u široké veřejnosti. Důkazem budiž článek s fotkami v Blanenském deníku jak na webu, tak v tištěné podobě a přítomnost kameramana Jedovnického infokanálu.. Další fotografie jsou k vidění v naší galerii.

 

Pepe